Strategisch partnerschip tussen VERBEKE en GEOTEC

GROUP VERBEKE bundelt krachten met GROUPE GEOTEC

Group Verbeke (een belangrijke speler in België actief in de geotechniek en geothermie) bevestigt haar strategisch partnership met de Franse Groupe GEOTEC.

Group VERBEKE werd 44 jaar geleden opgestart als een familiaal studiebureau en realiseert op heden een omzet van 9 miljoen Euro met een 100-tal medewerkers. Group VERBEKE is sinds haar oprichting uitgegroeid tot de marktleider in België in (voornamelijk) twee domeinen:

* Geotechnische en milieukundige studies; en
* Geothermische oplossingen voor woningen, appartementen en grote utilitaire gebouwen.

Groupe GEOTEC, derde grootste geotechnisch studiebureau in Frankrijk, realiseert met haar 450 medewerkers verspreid over 20 agentschappen in Frankrijk een omzet van 50 miljoen euro. Vanaf de conceptie en de constructie van geotechnisch materiaal tot en met het uitvoeren van complexe geotechnische studies heeft Groupe GEOTEC sinds 40 jaar haar groei gericht op een totale integratie: “conceptie en integrale studies”.
Groupe GEOTEC doet hiervoor beroep op 140 ingenieurs, 90 werkplaatsen voor onderzoek en 5 laboratoria.

Dit partnership tussen beide familiale ondernemingen zet de wil tot internationalisatie van beide ondernemingen verder door met een ambitieus programma. Deze nieuwe stap is een stimulans voor alle medewerkers om te streven naar een nog meer professionele en kwalitatieve dienstverlening en belooft dan ook een verdere snelle groei te verzekeren voor zowel Group VERBEKE als Groupe GEOTEC.

Voor Group VERBEKE betekent het partnership met Groupe GEOTEC dat zij haar activiteiten op de Franse markt verder zal kunnen uitbouwen, en combineren met een klantgerichte service en projectmatige begeleiding.
Group VERBEKE kan daarbij vanaf heden ook rekenen op de internationale structuur en marktkennis van Groupe GEOTEC.

Group VERBEKE blijft verder werken vanuit haar kantoren en bedrijfsgebouwen te Sint-Eloois-Winkel, en dit met het vertrouwde professionele team.

Het partnership laat Groupe GEOTEC toe ten volle te genieten van de rijke ervaring en knowhow die Group VERBEKE de laatste tien jaar heeft opgebouwd in het kader van geothermie. Honderden geothermische projecten zijn hier getuige van.

Ir. Johan Vercruysse van Group VERBEKE verduidelijkt: “De hernieuwbare energie door middel van geothermie bevorderen en kenbaar maken is een dankbare uitdaging voor de toekomst. Doelstelling is om onze klanten in staat te stellen hun eigen energieleverancier te worden. Met het partnership met Groupe GEOTEC geloven we dat we klaar zijn om deze uitdaging binnen een groter geheel aan te gaan”