Energie Verbeke

Het bedrijf Energie Verbeke heeft zich gespecialiseerd in ondiepe geothermie. Deze techniek gebruikt een warmtepomp in combinatie met een verticale bodemwarmtewisselaar om gratis energie uit de grond te onttrekken voor de verwarming van uw woning, de koeling en het aanmaken van uw sanitair warm water. Wie voor geothermie kiest bekomt daarmee niet enkel een volwaardig verwarmingssysteem met een lage energiekost en een optimaal wooncomfort maar hoeft tevens geen tank voor energieopslag te voorzien, heeft geen schoorsteen meer nodig,…

Energie Verbeke, onderdeel van Group Verbeke, startte zo’n 10 jaar geleden als pionier in België met het plaatsen van verticale bodemwarmtewisselaars  in functie van geothermie.

Deze activiteit is in ondertussen uitgegroeid tot een bloeiend bedrijf met 8 geothermische boortorens aangepast aan verschillende types boorwerk (o.a. spoel- en hamerboringen) en aangepast aan diverse werfomstandigheden.

Een integrale en multidisciplinaire benadering van elk project is mogelijk dankzij de combinatie van de doorgedreven kennis van onze experten met onze jarenlange ervaring op het terrein (van boring tot installatie van de warmtepomp en van horizontale aansluiting tot plaatsen van vloerverwarming).  De unieke samenstelling van ons team vormt de belangrijkste pijler van onze afdelingen ‘uitvoering’ en ‘engineering’.

Met onze opgebouwde kennis begeleiden wij samen met een lokale partner de plaatsing van uw optimale warmtepompinstallatie op basis van geothermie.

Concreet kan U bij onze afdeling energie terecht voor o.a.:

      • Het uitvoeren van geothermische boringen incl. het plaatsen van verticale bodemwarmtewisselaars
      • Proefboringen (bvb. in het kader van een TRT, thermal response test)
      • Boringen in het kader van diepe sonderingen
      • Boringen in het kader van bomdetectie
      • Aanleg horizontale verbindingsleidingen tussen verticale bodemwarmtewisselaars en de binneninstallatie
      • Ontwerp en eigen fabricatie van collectoren